В деня на 150-годишнината от обесването на Васил Левски коалиция Продължаваме

...
В деня на 150-годишнината от обесването на Васил Левски коалиция Продължаваме
Коментари Харесай

Има как: Реформаторската коалиция получи подкрепата на 50 граждански организации - Политика

В деня на 150-годишнината от обесването на Васил Левски коалиция " Продължаваме промяната " и " Демократична България " разгласи основаването на Книга на идеите за избавяне на България. 50 цивилен организации обявиха поддръжка за реформаторското обединяване. Събитието премина под надслов  " Обединени за обективна, съвременна и европейска България ". 

Не би трябвало да се разделяме на политици и жители, а да сложим началото на смяната дружно. Държа Книга на идеите, нашият манифест по какъв начин България може да се промени. Има над 250 празни страници, които ще попълним за месец. 50 цивилен организации споделиха " няма да се разделяме, заставаме един до друг ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петкова пред множеството край Народния спектакъл.

" Явяваме се дружно на избори, тъй като желаеме да победим и да получим мандат да променим България към по-добро. Левски ни остави национални задания, които към момента не сме изпълнили. Без да реформираме прокуратурата няма да има справедлимост ", акцентира Надежда Йорданова от " Демократична България ". 

" България би трябвало да влезе в Еврозоната и Шенген, да бъде пълновръстен член на НАТО. Обединихме се, с цел да победим ", съобщи Атанас Атанасов от " Демократична България ".

" С обучение ще бъдат преодолени неравенствата ", уточни в изявлението си Владислав Панев от " Зелено придвижване ". Според него резултатът от изборите ще изненада доста съперниците им.

Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " разгласи, че гражданското придвижване няма да взе участие в листите за идните избори, само че има оферти за правосъдна промяна, които желае да бъдат импортирани в бъдещия парламент: отпадане на длъжността основен прокурор, правосъден надзор върху отводите за формиране на досъдебни производства, понижаване на парламентарната квота във Висш съдебен съвет. " Ще помогнем в предизборната акция, тъй като е значимо над 50% от жителите да гласоподават ", съобщи той.

Подкрепа разгласи и Борис Бонев от " Спаси София ", който ще работи за повече вложения в кварталите, транспарантно ръководство на града и чиста София.

Възложихме на чат бот да напише текст ария за последните 10 години в България. Той стартира с думата " корупция ". Изуственият разсъдък може да размени цели парламентарни групи, установи някогашният народен представител от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков.

Извън шегата той очерта основната цел: " На тези избори става дума единствено за за едно - ултимативната борба сред Доброто и Злото. Те в никакъв случай не са били толкоз добре разграничени. Ясно е кой желае България в сърцето на Европа, в Шенген и еврозоната и кой на Изток. Единственият въпрос е има ли задоволително хора, които да водят и поддържат тази борба. Остава да си повярваме ", сподели Божанков.

Порочно е да се твърди, че от нас нищо не зависи, че сме прекомерно дребни. От нас зависи да си подредим страната. Не от политиците, а от жителите, обърна се към множеството съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев и акцентира - Има по какъв начин и от нас зависи да вземем 200 гласа ".

Сред неправителствените организации, които обявиха поддръжката си за обединението по време на събитието бяха фондация " Три дами ", Екипът на София, общност на хората с повреден слух, спешен център за жертви на домашно принуждение в Лудогорието.

Представителят на " Боец " Георги Георгиев разгласи гражданските номинации в обединението - Кремена Кунева, Васил Гюров, Венцислав Илиев, Вера Стаевска, Андрей Врабчев, Иван Калчев-Глиги. - " Това са биткаджии, специалисти, хора с твърда гражданска позиция ", дефинира той и прикани за 1 млн. гласа в интерес на реформаторската коалиция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР